Omroep Flevoland

De bovenbouw is op bezoek geweest bij Omroep Flevoland. Daar hebben de kinderen een rondleiding gekregen door het gebouw. Ze hebben de studio bezocht waar het nieuws wordt opgenomen. De studio bleek eigenlijk helemaal geen studio te zijn, maar gewoon een krukje, een computer en een camera in de redactie ruimte! Een paar inderen mochten plaats nemen op de kruk en vanaf daar een stukje nieuws oplezen met behulp van de autocue. Dat bleek nog best lastig!

Ook werd er een kijkje genomen achter de schermen. Daar kregen de kinderen uitgelegd hoe wij thuis te zien krijgen wat we zien. Verschillende knopjes werden bediend waarmee de camera werd bewogen, kleuren veranders konden worden enzovoorts.

Een bezoekje aan de weerstudio was er ook bij. Veel kinderen vonden het opvallend hoe groot dat groene scherm nog was! En uiteraard mochten een paar kinderen in het groen even voor het scherm gaan staan. Zo werden ze even doorzichtig. Een aantal andere kinderen mocht proberen om het weer te presenteren. Dat gebeurde met een speciaal, klein apparaatje in de hand. Voor sommigen best lastig, voor anderen bleek het erg makkelijk te zijn.

Er mocht ook nog gekeken worden in de montage kamer waar iemand bezig was met het monteren van een net opgenomen item. Er werd even gespeeld met verschillende muziekjes en kleuren om de kinderen te laten zien wat mogelijk is, maar ook wat bijvoorbeeld muziek met beelden kan doen.

De radiostudio werd ook bezocht. Er werd een stukje van een radio opname bijgewoond, waarbij iedereen muisstil moest zijn, omdat je anders ongewenst op de radio te horen zou zijn. Ook werd er tussen de opnames door wat uitleg gegeven. Erg interessant!

Al met al een zeer geslaagde excursie!