Leekerhoek 16, 8223 ZR Lelystad
directie@laetare.nl
0320 221 283

Kubus

Kubus verbindt zoveel mogelijk (jonge) Lelystedelingen met kunst en cultuur. Of dat nu bij Kubus zelf, op scholen of in de wijken gebeurt, het stimuleren van enthousiasme in (de beoefening van) kunst en het ontwikkelen van creatief talent, is alles waar het om draait. Kubus biedt kunst en cultuur voor iedereen: op school en in de vrije tijd. Voor jong en oud. Voor mensen met een beperking. Van beginner tot gevorderde. Daarnaast is Kubus theater, concertzaal, open podium en tentoonstellingsruimte in één. 

 

Kubus is ook actief in het onderwijs. Kunst en cultuur draagt bij aan het ontwikkelen van fantasie, creativiteit, het begrijpen en herkennen van beelden en het vermogen om je uit te drukken. De kubus vindt het belangrijk dat ieder kind in Lelystad in aanraking komt met kunst en cultuur. Daarom ontwikkelt ze ieder schooljaar een veelzijdig aanbod voor het primair en voortgezet onderwijs. Uiteraard gebeurt dat in nauwe samenwerking mét het onderwijs.

 

Om het kunst- en cultuuraanbod van de Kubus zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de leergebieden van onze school, wordt er vanuit de Kubus bij het samenstellen zoveel mogelijk rekening gehouden met de reguliere thema’s als communicatie, lifestyle, erfgoed, burgerschap, talentontwikkeling, natuur en milieu. Zo is er in seizoen 20/21 bij het samenstellen van het Kubus-aanbod gekozen voor activiteiten die het begrip taal kunnen verbreden of de taalontwikkeling kunnen versterken. Kunst gaat namelijk ook over expressie, jezelf uitdrukken en communicatie. Door middel van kunst communiceert een kunstenaar met het publiek. De aansluiting bij taalonderwijs is daarom een logische keuze. Een kind inspireren door het bezoeken van een prachtige voorstelling of meedoen met activiteiten waarbij de fantasie en creativiteit wordt geprikkeld, is wat met dit prachtige aanbod zou moeten worden bereikt. Laetare neemt jaarlijks graag deel aan de diverse activiteiten. Zo heeft elke bouw dit jaar minimaal één voorstelling (door corona helaas digitaal) en heeft onder- en middenbouw een taalproject.