Vieringen


Weekopening

De grote projecten worden geopend met een weekopening door leerkrachten voor de kinderen.

Weeksluiting

Elke vrijdagmiddag is het feest in de school. Van 14.15 uur tot 15.15 uur laten kinderen zien wat ze hebben gedaan in de afgelopen week (weken). Dat varieert van het laten zien van een tekening, het opzeggen van een gedicht, het voorlezen van een eigenverhaal tot…..complete toneelstukjes.
De expressie viert hier hoogtij. Alle ouders zijn van harte welkom. Zorgt u dat u er om ongeveer 14 uur bent. Om 14.15 uur gaat de deur op slot.

Gezinsvieringen

In de Petruskerk zijn regelmatig gezinsvieringen. In Laetare Actueel worden deze aangegeven.
Elk jaar doen kinderen, die dat willen, mee aan één gezinsviering.

Sinterklaas

Op, of even voor, 5 december komt Sinterklaas ook bij ons op school. We maken er ’s morgens een gezellig feest van met Sint en zijn Pieten. ’s Middags is er voor iedereen een leuke film.

Kerstmis

Stilstaan bij de geboorte van Jezus. Eerst in de eigen stamgroep en later in een gezamenlijke viering.
In de middag is er een wisselend programma.

Carnaval

Maf en gek gekleed op school komen. Lekker springen en hossen. Een speciale weeksluiting met hele rare en fraaie optredens. Niet voor iedereen vanzelfsprekend (“we komen niet allemaal uit Brabant of Limburg”), maar wel erg leuk. Als ouders willen komen, moet dat natuurlijk wel in stijl.

Zondag Laetare

Elk jaar tussen Carnaval en Pasen (halfvasten) vieren we dit grootste feest van het jaar.
We beginnen ’s morgens met een gezamenlijke viering in de Petruskerk. Kinderen, ouders en teamleden spelen hierin de belangrijkste rol. Een moment van bezinning voor iedereen.

’s Middags is er een Spelletjesmarkt voor alle kinderen van de school. In een fantastisch versierde school kunnen de kinderen pannenkoeken bakken, blik gooien, stokken vangen, spijkerbroekhangen, slaan op de Kop van Jut, schieten, ballon prikken, spijker slaan, snoepen, drinken en nog veel meer. Ouders, oud-leerlingen, vrienden, bekenden en leerkrachten staan paraat om alle kinderen een grandioze middag te bezorgen. Ouders kunnen mooie prijzen winnen bij het grote rad van avontuur of een consumptie nuttigen in ons tijdelijke restaurant. En ’s avonds is er nog een feestavond voor alle ouders en medewerkers. Dit feest mag u nooit missen.

Pasen

Een minder uitbundig feest. Voor de allerkleinsten vooral veel aandacht voor paashazen, eieren, kuikentjes, nieuw leven.
Voor de groteren steeds meer stilstaan bij grote levensvragen over dood en het hiernamaals.

Jaarsluiting

Aan het eind van het jaar nemen we afscheid van de oudsten van de bovenbouw, maar ook tijdelijk, afscheid van alle andere kinderen.